Gå till innehåll
Uppsala Ponnyklubb
Uppsala Ponnyklubb

Lagträningar

UPK har som grundidé att ställa upp med lag i de allsvenskor där vi har ekipage som vill delta, vi brukar säga att vi vill ha fem till sex ekipage per lag för att kunna säkerställa att vi kan fullfölja serien även om något ekipage faller bort.

Vi gör ingen medveten elitsatsning utan vår tyngdpunkt ligger på bredden och att ge alla våra ekipage en bra start på sin tävlingskarriär. Vi brukar ha ca 10-15 lag med per år i de olika allsvenskorna för ponny och häst i dressyr och hoppning, division 3-2(1).

Inför varje säsong så får alla ekipage göra en intresseanmälan för att delta i lagen. I början av året har vi också en kick-off för våra tävlingsekipage där vi träffas, fikar, informerar om UPK som klubb men också om vår värdegrund, hur vi ser på tävlandet, vilka regler som gäller för laguttagningar mm.

Varje lag får en utsedd lagledare, division 3 på ponny är det en ridlärare som ansvarar för, övriga lag kan det variera lite beroende på antal ryttare. Storhästlagen brukar en av ryttarna ansvara för.

Vi bildar sedan en mejlgrupp och en messengergrupp för respektive lag för att det skall vara lätt att hålla kontakt. Utifrån önskemål och engagemang så anordnar vi lagträningar på UPK till ett subventionerat pris inför de olika omgångarna för att ryttare och föräldrar dels ska få lära känna varandra men också för att trimma till formen och teamkänslan.

Vill du vara en del i något av UPK´s lag? Mejla oss på upk@uppsalaponnyklubb.se

En bild

Publicerad: 2022-11-04

Senast uppdaterad: 2022-12-27

Författare: Ulrika Pernler

Sponsorer

Besöksadress

Vaksala-Lunda 33
754 73 Uppsala

Postadress

Vaksala-Lunda 33
754 73 Uppsala

Kontakta oss

018- 31 71 03
upk@uppsalaponnyklubb.se

Bankgiro
798-7365