Gå till innehåll
Uppsala Ponnyklubb
Uppsala Ponnyklubb

Tävla för UPK

Som medlem och tävlande för Uppsala Ponnyklubb:
Har du möjlighet att träna under tävlingsform på någon av de tolv klubbtävlingar som anordnas årligen på klubbens egen anläggning vid Lunda.

Klubbtävlingarna i hoppning brukar dra ett hundratal starter och man kan välja att hoppa från 40 centiemter och upp till 110 cm. Dressyren brukar dra ett femtiotal starter och du kan välja att rida LC:1, LB:1, eller LA:1.

Du har också möjlighet att få delta vid lagtävlingar på olika nivåer inom såväl dressyr och hoppning. Klubben står för kostnaden att anmäla laget. Ryttarna står för kostnaderna för sina individuella starter. Vår policy för uttagning till lag går till så att lagledaren tar ut ryttarna efter framridningsklassens resultat.

Efter önskemål från lagryttare anordnas extra banhoppningsträningar samt programridningar till subventionerat pris på anläggningen

Du får fortlöpande information på hemsidan som uppdateras i stort sett dagligen.

 

Att tävla för och representera sin klubb:
På tävlingar och träningar är Du klubbens ansikte utåt! Se till att bli ihågkommen som trevlig, ödmjuk och schyst mot hästar och tävlingskonkurrenter.

Begreppet Horsemanship handlar om att sätta hästens välbefinnande i centrum. Att se till att hästen sköts bra och mår bra. Att hantera hästen på ett säkert sätt och i viss mån kunna förutse hästens beteende och reaktioner.
Detta innebär att du måste ha rätt attityd till hästen. Alla kan bli missnöjda efter en dålig ritt. Men det får aldrig gå ut över hästen.

Sportsmanship handlar om att uppföra sig väl gentemot sina tävlingskonkurrenter, funktionärer på tävlingsplatsen, kamrater, föräldrar och tränare.
Gratulera din motståndare vid prisutdelningen. Nästa gång kan det vara din tur att ha marginalerna på rätt sida.

Jobba i sekretariatet på din klubbs hemmatävlingar så får du bättre förståelse för det enorma jobb som krävs för att få sekretariatet att fungera. Ta upp eventuella klagomål på ett trevligt sätt!
Läs TR (tävlingsreglementet) om du är osäker på något.

En bild

Publicerad: 2022-11-04

Senast uppdaterad: 2022-11-04

Författare: Ulrika Pernler

Sponsorer

Besöksadress

Vaksala-Lunda 33
754 73 Uppsala

Postadress

Vaksala-Lunda 33
754 73 Uppsala

Kontakta oss

018- 31 71 03
upk@uppsalaponnyklubb.se

Bankgiro
798-7365