Gå till innehåll
Uppsala Ponnyklubb
Uppsala Ponnyklubb

Byta nivå/grupp

Uppsala Ponnyklubb har 10 olika nivåer för barn/ungdomar och vuxna elever. Hos oss är det ridlärarna som avgör om eleven får byta till en högre nivå, vi försöker så långt det går hålla ihop våra grupper så man behåller sin ridtid och ridlärare.

Det som är viktigt att komma ihåg är att även om man rider flera terminer på samma nivå så kommer man hela tiden att lära sig nya saker, befästa tidigare kunskaper, öka säkerheten och noggrannheten i sin ridning osv.
Från nivå 1 så flyttas man automatiskt vidare till nivå 2. From nivå 2 så stannar man kvar på varje nivå i 2-3 terminer, och när man börjar komma upp på de högre nivåerna så kan det bli fler terminer än så.

Våra ridlärare arbetar utifrån ett gemensamt fastlagt utbildningskompendie som omfattar ca 40 sidor, där varje nivå beskrivs utförligt och även vilken ordning utbildningen skall följa. Vi har alltid en dialog om grupper, elever, hästar, övningar, utveckling av verksamheten och utveckling av undervisningsmedoder.

Kom ihåg att vi även inom ridsporten hamnar på platåer där man kan känna att man står och stampar, kanske tom går bakåt i sin utveckling, innan det lossnar och man får en skjuts framåt. Ibland kan det vara bra att ta några privatlektioner, rida ngn lovkurs alt om man har möjlighet öka till fler ridtillfällen varje vecka. Som i alla sporter behöver man öka träningsdosen allteftersom för att fortsätta utvecklas i samma takt som man gör från början.

Om du som elev önskar byta grupp så är det bästa att du först pratar med din ridlärare och stämmer av vad hon/han säger.

Därefter kontaktar du oss på kontoret via upk@uppsalaponnyklubb.se och ställer dig på kö för gruppbyte, detta kan endast ske i mån av lediga platser.

Vi följer nedanstående turordning för gruppbyten:

1 De elever vars grupp upphör/splittras för att lämna plats åt nybörjargrupper.

2 De elever som önskat byta grupp och tackat ja till inbjudan för sin nuvarande grupp i tid.

3 De elever som står på kö för att rida 1 gång till i veckan och har tackat ja till inbjudan för sin nuvarande grupp i tid.

4 De elever som står på kö för byte och valt att ej tacka ja till inbjudan.

5 Nya elever som står på kö

Publicerad: 2022-10-17

Senast uppdaterad: 2022-11-13

Författare: Ulrika Pernler

Sponsorer

Besöksadress

Vaksala-Lunda 33
754 73 Uppsala

Postadress

Vaksala-Lunda 33
754 73 Uppsala

Kontakta oss

018- 31 71 03
upk@uppsalaponnyklubb.se

Bankgiro
798-7365