Gå till innehåll
Uppsala Ponnyklubb
Uppsala Ponnyklubb

Ridlärare

Våra ridlärare är uppväxta på ridskola. Alla ridlärarna är förberedda sedan flera år genom att de undervisat i studiecirklar, teorikurser, skötarkurser, samt att de gått med på lektioner som hjälpinstruktörer. 

Detta gör att alla ridlärare på UPK känner sig hemma i sin roll. Vi kan lätt sätta oss in i elevernas känsla och upplevelser. Vi kan också tänka tillbaka på vår egen tid som lektionselev och ta med oss våra bästa minnen och erfarenheter till vår undervisning. 

Alla ridlärare är aktiva ryttare. flera av oss har egna hästar uppstallade på ridskolan.  En del av ridlärararna tävlar i hoppning,fälttävlan, dressyr och working Equitation.

Samtliga ridlärare genomgår regelbunden fortbildning. Vi deltar i föreläsningar som anordnas av distriktet. Ämnena berör både människor och hästar såsom; barns utveckling, pedagogik, foderlära och så vidare. Vi deltar också vid kurser på exempelvis Strömsholm. 

Alla ridlärare träffas två till tre gånger per termin för att gå igenom grupper, kursupplägg, hästar, tävlingar, lektionskompendiet, förändringar etcetera. Vi har ett lektionskompendie som alla arbetar utifrån. Detta kompendiet är framtaget gemensamt och gör att alla ridlärare jobbar utifrån samma grund. Kompendiet går vi igenom en gång per termin för eventuella ändringar och uppdateringar. Vi har jobbat på detta sätt sedan 1994. 

Vår Ridskolechef heter Gabriella Pernler.

Behöver du hjälp i stallet kan du fråga stallvärdinnan

Mer om ridlärarna läser du nedan.

En bild

Namn: Gabriella Pernler
Född: 1972
Ridit på UPK sedan: 1979
Utbildningar (häst): Ungdomsledarkurs I-IV, Diplomerad Hästskötare, Ponnyridinstruktörskurs I och II, Ridinstruktörskurs 1 Strömsholm, C-banbyggare,
Diplomerad C-tränare Dressyr.
Haft lektioner sedan: 1988
Jobbar också som/Har jobbat med: Korttidsboende för utvecklingsstörda barn, Dax, Panini, Arbetar heltid på UPK sedan 1992. Ansvarar för planering av verksamheten, lektioner, gruppindelningar, specialkurser, tävlingar, hästar, veterinär, hovslagare, kundkontakt, inköp, bokföring, löner, fortbildning.
Övrigt (tävlingsmeriter, hästar): Dressyrhästen Skywalker. Jag har själv tävlat i lag SM ponnydressyr, LA/Msv fälttävlan, LA hoppning, Msv dressyr
Mitt motto: Kämpa för kung och fosterland och UPK!
Reservmotto: Kämpa tills du blir blå, kämpa sen lika mycket till!
Extra: Jag har skrivit böckerna Tio i manegen och Ponnyklubbben och den långa resan tillsammans med min syster Ulrika.

Ulrika

Namn: Ulrika Pernler
Född:
1968
Ridit på UPK sedan: 1979
Utbildningar (häst): Ungdomsledarkurs I-IV, Diplomerad Hästskötare, Ponnyridinstruktörskurs I i Vetlanda, Ridinstruktörskurs 0 på Strömsholm, Ridinstruktörskurs 1 Strömsholm, Diplomerad C-Tränare Dressyr, MsvB domare Dressyr, Överdomare Dressyr, Svår klass domare Working Equitation, A-banbyggare WE samt bonusen Voltigeledarutbildning 1 och 2!!!
Haft lektioner sedan: timanställd 1985-89, anställd sedan 1992.
Jobbar också som/Har jobbat med: Tryckare/ Grafiker, Dekoratör, personlig assistent, vårdarinna på boende för barn, UPK sedan 1992.
Övrigt (tävlingsmeriter, hästar): Unico född 2001, en Lusitano e.Ofir u.Donzela som jag tävlat i Msv dressyr och Svår klass WE. Dartagnan dos Pardinhos född 2008 som tävlas upp till Msv dressyr och WE. Jag har tävlat dressyr med placeringar upp till Prix S:t Georges, 110 hoppning på ponny och häst och svår Klass WE.
Mitt motto: Fånga dagen.
Reservmotto: Det är ingen idé att springa om man springer åt fel håll!
Har skrivit böckerna "Tio i manegen", "Ponnyklubben och den långa resan" ,"Träna WE på ridskolan" samt "Allt och lite till om Working Equitation"

Emme

Namn: Emelie "Emme" Gabrielsson
Född: 1987
Ridit på UPK sedan: 1998
Utbildningar (häst): VULK (Ungdomsledarkurs för vuxna), ridledarutbildningen, undersköterska.
Haft lektioner sedan: 2008
Jobbar också som/Har jobbat med: Har jobbat på Rusta som butiksbiträde, på två boenden för funktionshindrade som boendeassistent, elevassistent på Ottelinskolan samt som personlig assistent. Arbetar just nu som barnskötare på förskolan Grodan.
Övrigt (tävlingsmeriter, hästar): Har inte tävlat speciellt mycket, men en del klubbtävlingar i både hoppning och dressyr har det blivit på bland annat Aladdin, Armani, Nova, Pajas, Monark och Sammy. Att tävla är inget för mig då jag har för stor vinnarskalle och hatar att förlora! Därför står jag hellre på marken och coachar och peppar dem som tävlar för UPK.
Mitt motto: Stå på dig, annars gör någon annan det!
Reservmotto: Det viktigaste är inte att vinna utan att göra det med marginal!

Erica

Namn: Erica Karlbom
Född: 1977
Ridit på UPK sedan: kommer inte ihåg...
Utbildningar (häst):Ungdomsledarkurser, Ridledarkursen, vidareutbildning av ridledare i Botkyrka med Picador.
Haft lektioner sedan:1995
Jobbar också som/Har jobbat med:
Övrigt (tävlingsmeriter, hästar):

Ilse

Namn: Ilse Eriksson
Född: 1958
Utbildningar (häst): Är utbildad ridlärare level II. Gick VULK och ridledarutbildning med handikappinriktning på 1990 talet. Diplomerad hästskötare och tappskokompetens. Grönt kort utbildare och överdomare i dressyr.
Haft lektioner sedan: Till och från sedan ridledarutbildningen,
Jobbar också som/Har jobbat med: Har varit butikschef på Coop i massor av år.
Övrigt (tävlingsmeriter, hästar: Jag har ridit på olika ridskolor i många år, men aldrig varit på någon bättre än UPK! Ni som rider här har alla möjligheter att bli bäst
Har ridhästarna Clarice och Sune hemma samt ett gäng unghästar och föl. Barnbarnens ponny Sonia bor också hos oss.
Motto: Man kan det man vill.

Linda

Namn: Linda Bergman
Född: 1994
Ridit på UPK sedan: 2002
Utbildningar (häst): Ungdomsledarutbildning, basledarutbildning och ridledarutbildning. Är även domare och överdomare i hoppning.
Haft lektioner sedan:
2012
Jobbar också som/Har jobbat med: Arbetar som förskollärare i Knivsta
Övrigt (tävlingsmeriter, hästar):Tävlat ridskolans ponnyer och hästar i klubbens lag i allsvenskan. Vunnit DM i dressyr på både ponny och häst.
Motto: Lev som du lär!

Cornelia

Namn: Cornelia Ljungberg
Född: 1996
Ridit på UPK sedan: 2004/2005 Utbildningar (häst): VULK, basledarutbildning, förberedande ridledarkurs och ridledarutbildningen.
Haft lektioner sedan: Januari 2016
Jobbar också som/Har jobbat med: Har en kandidatexamen i kriminologi, har tidigare jobbat som boendebiträde på LSS boende. Arbetar heltid i stallet
Övrigt (tävlingsmeriter, hästar): Har varit med i div 3 dressyr tillsammans med min förra foderhäst Othello. Äger hästen Cyanid (Sune) f.06 efter Cyklon-Irco Mena.
Motto: Det är inte målet som är målet, utan det är vägen dit.

Hanna

Namn: Hanna Johansson
Född: 1986
Ridit sedan: 1994
Utbildningar (häst): Ungdomsledarkurs, ridledarutbildning, tappskokompetens, treårigt gymnasie med Hästhållning
Haft lektioner sedan: 2004, på UPK från 2013
Jobbar också som/Har jobbat med: Jobbar just nu i köket på en förskola. Har tidigare jobbar i barngrupp på förskola och på bageri.
Övrigt (tävlingsmeriter, hästar): Fick första ponnyn 1999 som jag tävlade upp tom LA dressyr och 90 cm hoppning, har haft två hästar som jag har tävlat upp tom LA dressyr. Har nu C-ponnyn Brago Boy (-07) som rids utav dottern. Har fött upp Brago själv och två andra ponnyer. Har haft stall hemma med mina föräldrar i över 20 år.

Marie

Namn: Marie Broxe
Född: 1986
Ridit för UPK sedan: 2009
Utbildningar (häst): Hoppdomar utbildning steg I, diplomerad hästskötare, horse groom diploma, ungdomsledare steg 1-3, tappskokompitens och ridledarutbildningen.
Haft lektioner sedan: 2005 , 2013 på UPK
Jobbar också som/Har jobbat med: Lapatsa ridingschool (Cypern). Inridning samt tillridnings stall. Lärare. Arlanda som Senior Sales Adviser.
Övrigt (tävlingsmeriter, hästar):.Tävlat upp till LA/LA.
Mitt motto: Tänk positivt! Ibland tar de bara lite längre tid.

Maya

Namn: Maya Östling
Född: 2001
Ridit på UPK sedan: 2007
Utbildningar (häst): Ungdomsledarutbildning, basledarutbildning, förberedande ridledarutbildning och ridledarutbildning.
Haft lektioner sedan: 2020
Jobbar också som/har jobbat med: Jobbar som processoperatör på Thermofisher Scientific.
Övrigt (tävlingsmeriter, hästar): Har bara tävlat lite klubbtävlingar när jag var yngre. Äger sedan våren 2021 den föredetta ridskolehästen Jake.
Mitt motto: Med rätt inställning går allt!

malin

Namn: Malin Mårtensson
Född: 2004
Ridit på UPK sedan: 2016
Utbildningar (häst): Ridledarutbildning, Ungdomsledarkurs, Basutbildning
Haft lektioner sedan: 2023
Jobbar också som/Har jobbat med: Jag jobbar även som helgpersonal i stallet. Anställd på Dogman.
Övrigt (tävlingsmeriter, hästar): Min medryttarhäst Pricken står i privat delen på UPK. Tävlat några lokala tävlingar här på UPK med olika ridskoleponnysar!
Mitt motto: Oavsett hur många misstag du gör eller hur långsamma dina framsteg är. Du är fortfarande långt före alla som inte försöker.

Namn: Johanna Blom
Född: 1987
Ridit på UPK sedan slutet på 90 talet.
Utbildningar (häst):
Hipplogprogrammet (SLU), Diplomerad hästskötare, tappskokompetens, Basutbildning för ridsportens ledare, ULK I-III, Barnledarutbildning, grönt kortutbildare, basledarutbildare och ungdomsledarutbildare.
Haft lektioner sedan: 2013, på UPK från 2023
Jobbar också som/Har jobbat med: Tillvardags jobbar jag som distriktskonsulent på Upplands Ridsportförbund och har tidigare arbetat som ridlärare på UVFK och som hästskötare i Tyskland och Danmark.
Övrigt (tävlingsmeriter, hästar): I stallet står mina ögonstenar Figaro E och Dimmans Esmeralda som jag delar med min syster. Figaro och jag har tävlat upp till LA i dressyr och WE. Lite kuriosa: som hästskötare har jag gjort bland annat OS, EM, UHVM, World Cup och Danska mästerskapen.
Mitt motto: Om du inte vågar göra fel kan du inte göra rätt.
Reserv motto: Var närvarande i nuet annars missar du vad som finns framför dig.

Namn: Hanna Bjälmén
Född: 1988
Ridit på UPK sedan:10 års ålder
Utbildningar (häst): Cert/Dipl hästterapeut, Basutbildning för ridsportens ledare
Haft lektioner sedan: Våren 2023
Jobbar också som/Har jobbat med: Undersköterska, Redovisningsekonom
Övrigt (tävlingsmeriter, hästar): FEI dressyr (ponny) Div II, Div I och Elitallvenskan dressyr (ponny). DM Silver dressyr 2004 (ponny). 130 hoppning (häst)

Alva Larsson - info kommer
Emelie Schörling - info kommer

Publicerad: 2022-10-23

Senast uppdaterad: 2024-07-07

Författare: Ulrika Pernler

Sponsorer

Besöksadress

Vaksala-Lunda 33
754 73 Uppsala

Postadress

Vaksala-Lunda 33
754 73 Uppsala

Kontakta oss

018- 31 71 03
upk@uppsalaponnyklubb.se

Bankgiro
798-7365