Gå till innehåll
Uppsala Ponnyklubb
Uppsala Ponnyklubb

Nivåer

Vi har 10 nivåer på våra grupper. Detta för att få så jämn nivå som möjligt inom grupperna. Från nivå 2 så rider du två till tre terminer per steg, och på de högre nivåerna så blir du kvar fler terminer. Du lär dig självklart hela tiden nya saker och våra instruktörer är utbildade att anpassa undervisningen individuellt till respektive elevs nivå och kunskap.

Vi arbetar utifrån ett kompendie som vi själva har tagit fram. Det beskriver varje utbildningssteg med 2-3 A4 sidor. Kompendiet innehåller övningar lämpade för olika nivåerna och gör att vi kan hålla en hög kvalité på undervisningen. Alla våra instruktörer får en gemensam grundsyn på vår utbildningstrappa och du som elev kan känna igen dig i systemet även om du byter grupp eller instruktör. Det här skapar trygghet och kvalité för såväl våra elever som för våra skolhästar.

Alla instruktörer har en individuell terminsplanering, lektion för lektion för varje grupp. Vi har en väl utarbetad utbildningsplan för dig som elev och vi vill att du hela tiden ska känna att du utvecklas och får nya saker att träna på. Vi följer en checklista så att vi får med alla steg i utbildningstrappan, det gäller att inte ha för bråttom utan ny kunskap måste hela tiden få tid på en chans att befästas.

Vi som arbetar som instruktörer vill att våra elever ska lära sig så mycket som möjligt på ett så bra sätt som möjligt. Vi är noga med att befästa kunskaperna vilket kräver träning och repetition. Vi tänker också väldigt mycket på säkerheten och anpassar hela tiden tempo, gångart, övningar, hinderhöjder mm till ”status för dagen” hos våra elever och hästar.

När det gäller vilken nivå du rider på så är det våra instruktörer som avgör vilken nivå som är lämplig för respektive elev. Här får du som elev lita på instruktörens yrkeskompetens, utbildning och erfarenhet. Om någon elev ligger före de övriga i gruppen så pratar instruktören direkt med den eleven. Du får självklart gärna prata med din instruktör om du undrar något eller är intresserad av att byta nivå eller grupp.

Det är mycket som spelar in i arbetet med grupperna, bland annat: Önskemål från eleven om tid, dag, instruktör, nivå, tiden ska ligga i anslutning till mammas/syskons ridning, plus att det ska passa med syskonens fotboll, mammas arbete, pappas golf, och dottern ska kanske hinna till gymnastiken efter ridningen.

Vi har idag ca 600 elever uppdelade på 68 grupper på 10 nivåer, det är ett stort pussel att lägga men vi kan garantera er att vi gör allt för att hålla en så jämn nivå som möjligt i grupperna samt se till att ni som elever ska känna er nöjda och trygga i er grupp.

En bild

Publicerad: 2022-10-23

Senast uppdaterad: 2022-12-19

Författare: Ulrika Pernler

Sponsorer

Besöksadress

Vaksala-Lunda 33
754 73 Uppsala

Postadress

Vaksala-Lunda 33
754 73 Uppsala

Kontakta oss

018- 31 71 03
upk@uppsalaponnyklubb.se

Bankgiro
798-7365